Revisie mogelijk

Snel overzicht

Presteert uw Batavus E-Diva accu niet meer zoals u enkele jaren geleden gewend was? De kans is groot dat de capaciteit van uw Batavus E-Diva accu als gevolg van slijtage sterk afgenomen is. Vervanging voor een gloednieuw exemplaar is echter niet goedkoop. Bij reviseren wordt alleen de battery pack van de oude accu vervangen, wat tot een grote kostenbesparing leidt. Uw E-Diva accu reviseren via Fietsaccu-revisie.nl is niet alleen voordelig, het is ook zeer eenvoudig: u selecteert het gewenste vermogen, stuurt uw oude fietsaccu gratis op naar ons reparatiecentrum, en ontvangt deze met nieuwe energiecellen retour op het gewenste adres.

...

* Verplichte velden

€ 299,00

Details+

E-Diva revisie: wat zijn de stappen?

Batavus E-Diva accu kopen

1. Selecteer het gewenste vermogen en stuur de oude Batavus E-Diva fietsaccu op

U selecteert het gewenste vermogen voor uw Batavus E-Diva fietsaccu en plaatst een bestelling. Als de betaling verwerkt is ontvangt u een email met daarin de verzendinstructies en een verzendlabel.

Met behulp van dit label kunt u de accu kosteloos en verzekerd via PostNL opsturen naar het reparatiecentrum. Na afgifte bij een PostNL pakketpunt ontvangt u een track&trace code om de status van het pakketje te volgen.

Batavus E-Diva accu reviseren

2. De Batavus E-Diva fietsaccu wordt getest en gereviseerd

Als de accu bij ons reparatiecentrum is aangekomen wordt deze eerst aan een test onderworpen om de conditie van de energiecellen te bepalen. Als de batterij in aanmerking komt voor revisie wordt normaalgesproken enkel de versleten battery pack vervangen door A-grade energiecellen van Panasonic of Samsung.

In sommige gevallen vervangen we ook het Battery Management System (elektronica), maar meestal wordt dit samen met de behuizing hergebruikt.Ten slotte wordt de gereviseerde accu opnieuw getest om te controleren of de batterij voldoende energie aan de motor kan leveren.

Batavus E-Diva accu retour

3. De gereviseerde fietsaccu wordt retour gezonden

Als de accu succesvol gereviseerd en getest is ontvangt u een email met daarin een korte toelichting op de reparatiewerkzaamheden.

Wij adviseren altijd om de fietsaccu meerdere malen volledig op te laden, helemaal leeg te laten lopen en weer bij te laden tot 100%. Door de batterij op te laden tot 100% en vervolgens volledig te ontladen (zonder tussentijds bijladen) meet het BMS weer nauwkeurig wat de actuele capaciteit van de accu is. 

Wat mag u verwachten van de Batavus E-Diva na revisie?

Het vermogen van de accu bepaalt grotendeels hoeveel kilometer u met een volle accu kunt afleggen. Afhankelijk van het gekozen vermogen (Wh) zal de actieradius minstens even groot zijn als de oorspronkelijke actieradius (toen u de Batavus E-Diva nieuw kocht). U moet daarbij wel altijd in beschouwing nemen dat er nog een aantal factoren bepalend zijn voor de actieradius van uw e-bike:

  • trapondersteuning
  • bandenspanning
  • omstandigheden
  • temperatuur
  • efficiëntie van de motor/aandrijving
  • rijgedrag
  • gewicht van de elektrische fiets en bestuurder

Waarom uw Batavus E-Diva reviseren bij Fietsaccu-revisie.nl?

Het voordeligste alternatief: 
Het is zonde om een volledig nieuwe elektrische fiets(accu) aan te schaffen, als u voor minder geld uw accu kunt laten reviseren. Daarbij biedt revisie vaak de mogelijkheid om de capaciteit van de batterij uit te breiden.

Transparantie van de kosten:
Vooraf weten hoeveel u met revisie bespaart ten opzichte van een nieuwe accu? Bij ons hoeft u van tevoren geen offerte aan te vragen. Ook komt u achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan: bij Fietsaccu-revisie.nl is de prijs voor het reviseren helder op het moment dat u bestelt. 

Veilig betalen, ook achteraf:
Wilt u graag eerst de kwaliteit van de revisie beoordelen voordat u betaalt? Geen probleem, want bij Fietsaccu-revisie.nl kunt u altijd achteraf betalen!

Gratis en verzekerd verzenden:
Na het voltooien van de bestelling ontvangt u van ons per email een verzendlabel. Door gebruik te maken van dit label kunt u de oude fietsaccu kosteloos en verzekerd via PostNL opsturen naar ons reparatiecentrum.

Hoogste kwaliteit energiecel:
Het vermogen zegt niet alles over de actieradius en ook niet over de levensduur van een fietsaccu. De kwaliteit van de energiecel speelt wat dat betreft een zeer belangrijke rol. Onze specialisten gebruiken uitsluitend A-grade Panasonic of Samsung energiecellen.

Fietsaccu revisie specialist:
Op enkele uitzonderingen na kunnen alle accu-modellen van Batavus door ons gereviseerd worden. Dagelijks verrichten de reparateurs meerdere fietsaccu revisies en dankzij onze jarenlange ervaring op dit gebied kunnen we voor de meeste elektrische fietsmodellen een passende oplossing bieden.

12 Maanden garantie (no cure, no pay):
Het komt een enkele keer voor dat een fietsaccu ook na revisie niet de gewenste prestaties levert. In dat geval proberen wij samen met u naar een geschikte oplossing te zoeken. Blijkt dat de batterij niet meer gereviseerd kan worden? Dan ontvangt u het betaalde bedrag terug.

Snelle doorlooptijd:
Wij hechten niet alleen veel waarde aan de kwaliteit, maar ook aan de snelheid van onze dienstverlening. Het logistieke proces is erop ingericht om u zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Houd de actuele doorlooptijd in de gaten om te bepalen wanneer u de accu terug mag verwachten.

Hoogwaardige service en persoonlijk advies:
Twijfelt u tijdens het bestellen over het geschikte fietsmodel of vermogen? Staat uw fietsmodel er niet tussen? Vul dan het aanvraagformulier in. Tijdens kantooruren kunt u natuurlijk ook per email (info@fietsaccu-revisie.nl) contact opnemen met onze klantenservice.

Specificaties+

Fietsmerk Batavus
Fietsmodel E-Diva
Modeljaar fiets 2015, 2016
Type energiecel Li-ion
Plaats fietsaccu Bagagedrager
Vermogen originele accu in Ah 8,8 Ah
Vermogen originele accu in Wh 317 Wh
Voltage 36V
Doorlooptijd 2 Weken
Garantie 12 maanden