Revisie mogelijk

Snel overzicht

Presteert de accu van uw Batavus E-GO niet meer zoals u voorheen gewend was? De kans is groot dat de capaciteit Batavus E-GO accu door slijtage sterk afgenomen is. Dit probleem kan opgelost worden door de oude accu te vervangen, maar helaas is een nieuw exemplaar vaak relatief duur. Bij reviseren wordt alleen de battery pack van de oude accu vervangen, wat tot een grote kostenbesparing leidt. Uw Batavus E-GO accu reviseren via Fietsaccu-revisie.nl is niet alleen voordelig, het is ook zeer eenvoudig: u selecteert het gewenste vermogen, stuurt uw fietsaccu accu gratis op naar ons reparatiecentrum en ontvangt deze met nieuwe energiecellen terug.

...

* Verplichte velden

€ 349,00

Details+

E-GO revisie: hoe werkt het?

Batavus e-go accu kopen

1. U stuurt de gebruikte Batavus E-GO fietsaccu gratis op naar ons reparatiecentrum

U selecteert uw fietsmodel en kiest vervolgens het gewenste vermogen van de accu. Als de bestelling succesvol verwerkt is, ontvangt u een email met instructies en een verzendlabel.

Als dit op het pakketje geplakt wordt kan de oude accu gratis en verzekerd opgestuurd worden vanaf een PostNL pakketpunt. Na afgifte ontvangt u een verzendbewijs met trackingcode. Zo kunt u elk moment volgen waar het pakketje zich bevindt.

Batavus e-go accu reviseren

2. Onze reparateurs testen en reviseren uw Batavus E-GO accu

Wanneer wij de gebruikte accu ontvangen hebben zal deze eerst een test ondergaan om te bepalen wat de conditie van de energiecellen is.

Als blijkt dat de energiecellen versleten zijn, zullen ze verwijderd en vervangen worden door A-grade cellen van Samsung of Panasonic. Normaalgesproken wordt bij revisie de behuizing en elektronica van de oude batterij intact gelaten. Ten slotte wordt de gereviseerde accu opnieuw uitgelezen om te controleren of de batterij daadwerkelijk voldoende energie produceert. 

Batavus e-go accu retour

3. De Batavus E-GO fietsaccu wordt met nieuwe energiecellen retour gezonden

U ontvangt persoonlijk bericht per email als de revisie succesvol voltooid is. Na ontvangst van de gereviseerde fietsaccu heeft u recht op 12 maanden garantie.

Wij adviseren klanten om de gereviseerde accu eerst volledig op te laden en daarna in een keer geheel te ontladen (zonder tussentijds bijladen). Deze cyclus kan vervolgens een aantal keren herhaald worden om ervoor te zorgen dat de accu zo snel mogelijk de maximale capaciteit bereikt. Door de batterij vanaf 100% leeg te rijden en weer volledig op te laden, stelt het batterij management systeem opnieuw vast wat de actuele capaciteit van de fietsaccu is. 

Wat mag u verwachten van de Batavus E-GO na revisie?

Het vermogen van de accu bepaalt grotendeels hoeveel kilometer u met een volle accu kunt afleggen. Afhankelijk van het gekozen vermogen (Wh) zal de actieradius minstens even groot zijn als de oorspronkelijke actieradius (toen u de Batavus E-GO nieuw kocht). U moet daarbij wel altijd in beschouwing nemen dat er nog een aantal factoren bepalend zijn voor de actieradius van uw e-bike:

  • trapondersteuning
  • bandenspanning
  • omgevingsfactoren
  • temperatuur
  • efficiëntie van de motor/aandrijving
  • rijgedrag
  • gewicht van de elektrische fiets en bestuurder

Waarom uw Batavus E-GO reviseren bij Fietsaccu-revisie.nl?

Voordelig en duurzaam:
Het is zonde om een gloednieuwe elektrische fiets(accu) aan te schaffen als u voor een aanzienlijk lager bedrag uw Batavus E-go fietsaccu kunt laten reviseren. Bovendien heeft u vaak nog de mogelijkheid om de capaciteit van uw batterij naar wens uit te breiden. 

Transparant over de prijs:
Bij Fietsaccu-revisie.nl hoeft u vooraf geen afspraak in te plannen en is het ook niet nodig om een prijsofferte aan te vragen. Verder proberen wij te voorkomen dat u achteraf voor ongewenste verrassingen komt te staan: al voor het opsturen van de accu is bekend welk bedrag u voor revisie betaalt.

Achteraf betalen is mogelijk:
Wij begrijpen dat u graag eerst zelf wil beoordelen of de fietsaccu naar wens presteert. Om die reden bieden wij u de optie om ook achteraf te betalen.

Gratis, verzekerd en eenvoudig opsturen via PostNL:
Nadat wij de bestelling succesvol ontvangen hebben, ontvangt u automatisch een bevestigingsmail met een verzendlabel. Door gebruik te maken van dit label kunt u het pakketje met de accu gratis en verzekerd via PostNL opsturen naar ons reparatiecentrum.

Premium kwaliteit energiecel:
Het vermogen van de fietsaccu is niet allesbepalend voor de actieradius en levensduur van de accu. De kwaliteit van de energiecel is wat dat betreft niet te onderschatten. Voor het reviseren gebruiken onze specialisten alleen A-grade energiecellen van Panasonic of Samsung.

Uw fietsaccu revisie specialist:
De meeste fietsaccu’s van Batavus kunnen in ons reparatiecentrum probleemloos gereviseerd worden. Dagelijks voltooien onze reparateurs een groot aantal fietsaccu revisies, zelfs voor modellen die door andere specialisten als ‘niet-reviseerbaar’ worden aangemerkt.

Standaard 12 maanden garantie (no cure, no pay):
Het komt een enkele keer voor dat een fietsaccu ook na vervanging van de battery pack niet de gewenste prestaties levert. In dat geval proberen we samen met u tot een geschikte oplossing te komen. Als tijdens het testen of repareren blijkt dat de batterij niet meer gereviseerd kan worden ontvangt u het betaalde bedrag terug.

Snelle doorlooptijd:
Bij Fietsaccu-revisie.nl profiteert u niet alleen van de kwaliteit, maar ook van de snelheid van onze dienstverlening. Houd op het moment van bestellen de actuele doorlooptijd in de gaten.

Persoonlijke service en advies:
Niet zeker welke revisie-optie het beste past bij uw fietsmodel? Staat uw fietsmodel er niet tussen? Vul dan het aanvraagformulier in of neem contact op met onze klantenservice via info@fietsaccu-revisie.nl.

Specificaties+

Fietsmerk Batavus
Fietsmodel E-GO
Modeljaar fiets 2011
Type energiecel Li-ion
Plaats fietsaccu Bagagedrager
Vermogen originele accu in Ah 10 Ah
Vermogen originele accu in Wh 360 Wh
Voltage 36V
Doorlooptijd 2 Weken
Garantie 12 maanden