Revisie mogelijk

Snel overzicht

Presteert de accu van uw Batavus Tierra E-go steeds slechter? Waarschijnlijk is er sprake van slijtage, maar gelukkig is het niet noodzakelijk om een gloednieuwe Tierra E-go accu te kopen. De meeste onderdelen van uw huidige accu kunnen namelijk hergebruikt worden. Revisie houdt in dat alleen de energiecellen van uw accu vervangen worden, wat tot een grote kostenbesparing leidt. Uw Tierra E-go accu reviseren via Fietsaccu-revisie.nl is voordelig en ook zeer eenvoudig: u selecteert het gewenste vermogen, stuurt de gebruikte fietsaccu gratis op naar ons reparatie-adres en ontvangt de accu met krachtige nieuwe energiecellen retour.

...

* Verplichte velden

€ 349,00

Details+

Tierra E-go revisie: hoe werkt het?

Batavus Tierra E-go accu kopen

1. U stuurt de gebruikte Batavus Tierra E-go fietsaccu gratis op naar ons reparatiecentrum

U selecteert uw fietsmodel en kiest het gewenste vermogen van de accu. Als de bestelling succesvol verwerkt is, ontvangt u een email met instructies en een verzendlabel. Vervolgens verpakt u de accu stevig in een doos en met behulp van ons label kan het pakketje gratis en verzekerd verstuurd worden vanaf een PostNL pakketpunt.

Na afgifte ontvangt u een verzendbewijs met trackingcode. Zo kunt u elk moment volgen waar het pakketje zich bevindt.

Tierra E-go accu reviseren

2. Onze reparateurs testen en reviseren uw Batavus Tierra E-go accu

Wanneer wij de gebruikte accu ontvangen hebben zal deze eerst een korte test ondergaan om te bepalen wat de conditie van de energiecellen is. Als blijkt dat de energiecellen versleten zijn, zullen ze verwijderd en vervangen worden door A-grade cellen van Samsung of Panasonic.

Normaalgesproken wordt bij revisie de behuizing en elektronica van de oude batterij intact gelaten. Afhankelijk van het gewenste vermogen worden er extra energiecellen of cellen met een hogere energiedichtheid in de accu gemonteerd. Ten slotte wordt de gereviseerde accu opnieuw uitgelezen om te controleren of de batterij daadwerkelijk voldoende energie produceert.

Tierra E-go accu retour

3. De Batavus Tierra E-go fietsaccu wordt met nieuwe energiecellen retour gezonden

U ontvangt persoonlijk bericht per email als de revisie succesvol voltooid is. Zo weet u precies wanneer u de accu terug mag verwachten. Na ontvangst van de gereviseerde fietsaccu heeft u recht op 12 maanden productgarantie.

Wij adviseren klanten om de gereviseerde accu eerst volledig op te laden en daarna in een keer geheel te ontladen (zonder tussentijds bijladen). Deze cyclus kan vervolgens een aantal keren herhaald worden om ervoor te zorgen dat de accu zo snel mogelijk de maximale capaciteit bereikt. Door de batterij vanaf 100% leeg te rijden en weer volledig op te laden, stelt het batterij management systeem opnieuw vast wat de actuele capaciteit van de fietsaccu is.

Wat mag u verwachten van de Batavus Tierra E-go na revisie?

Het vermogen van de accu bepaalt grotendeels hoeveel kilometer u met een volle accu kunt afleggen. Afhankelijk van het gekozen vermogen (Wh) zal de actieradius minstens even groot zijn als de oorspronkelijke actieradius (toen u de Batavus Tierra E-go nieuw kocht). U moet daarbij wel altijd in beschouwing nemen dat er nog een aantal factoren bepalend zijn voor de actieradius van uw e-bike:

  • hoeveelheid trapondersteuning
  • bandenspanning
  • diverse omgevingsfactoren
  • temperatuur
  • efficiëntie van de motor/aandrijving
  • rijgedrag
  • gewicht van de elektrische fiets en bestuurder

Waarom uw Batavus Tierra E-go reviseren bij Fietsaccu-revisie.nl?

Het voordeligste alternatief: 
Het is zonde om een volledig nieuwe elektrische fiets(accu) aan te schaffen, als u voor minder geld uw accu kunt laten reviseren. Daarbij biedt revisie vaak de mogelijkheid om de capaciteit van de batterij uit te breiden.

Transparantie van de kosten:
Vooraf weten hoeveel u met revisie bespaart ten opzichte van een nieuwe accu? Bij ons hoeft u van tevoren geen offerte aan te vragen. Ook komt u achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan: bij Fietsaccu-revisie.nl is de prijs voor het reviseren helder op het moment dat u bestelt.

Veilig betalen, ook achteraf:
Wilt u graag eerst de kwaliteit van de revisie beoordelen voordat u betaalt? Geen probleem, want bij Fietsaccu-revisie.nl kunt u altijd achteraf betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat u tevreden zult zijn met de prestaties van de gereviseerde accu.

Gratis en verzekerd verzenden:
Na het voltooien van de bestelling ontvangt u van ons per email een verzendlabel. Door gebruik te maken van dit label kunt u de oude fietsaccu kosteloos en verzekerd via PostNL opsturen naar ons reparatiecentrum.

Hoogste kwaliteit energiecel:
Het vermogen zegt niet alles over de actieradius en ook niet over de levensduur van een fietsaccu. De kwaliteit van de energiecel speelt wat dat betreft een zeer belangrijke rol. Onze specialisten gebruiken uitsluitend A-grade Panasonic of Samsung energiecellen.

Fietsaccu revisie specialist:
Op enkele uitzonderingen na kunnen alle accu-modellen van Batavus door ons gereviseerd worden. Dagelijks verrichten de reparateurs meerdere fietsaccu revisies en dankzij onze jarenlange ervaring op dit gebied kunnen we voor de meeste elektrische fietsmodellen een passende oplossing bieden.

12 Maanden garantie (no cure, no pay):
Het komt een enkele keer voor dat een fietsaccu ook na revisie niet de gewenste prestaties levert. In dat geval proberen wij samen met u naar een geschikte oplossing te zoeken. Blijkt dat de batterij niet meer gereviseerd kan worden? Dan ontvangt u het betaalde bedrag terug.

Snelle doorlooptijd:
Wij hechten niet alleen veel waarde aan de kwaliteit, maar ook aan de snelheid van onze dienstverlening. Het logistieke proces is erop ingericht om u zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Houd tijdens het bestellen altijd de actuele doorlooptijd op de website in de gaten.

Hoogwaardige service en persoonlijk advies:
Twijfelt u tijdens het bestellen over het geschikte fietsmodel of vermogen? Staat uw fietsmodel er niet tussen? Vul dan het aanvraagformulier in. Tijdens kantooruren kunt u natuurlijk ook per email (info@fietsaccu-revisie.nl) contact opnemen met onze klantenservice.

Specificaties+

Fietsmerk Batavus
Fietsmodel Tierra E-go
Modeljaar fiets 2014, 2015
Type energiecel Li-ion
Plaats fietsaccu Kettingkast
Vermogen originele accu in Ah 9 Ah
Vermogen originele accu in Wh 324 Wh
Voltage 36V
Doorlooptijd 2 Weken
Garantie 12 maanden