Revisie mogelijk

Snel overzicht

Gelukkig is het niet nodig om een gloednieuwe ANWB Adventure fietsaccu te kopen, wanneer de batterij versleten is. De meeste onderdelen van uw huidige accu kunnen namelijk hergebruikt worden. Revisie houdt in dat alleen de energiecellen van uw oude accu worden vervangen, wat tot een grote kostenbesparing leidt. Uw Adventure accu reviseren via Fietsaccu-revisie.nl is voordelig, maar ook zeer eenvoudig: u selecteert het gewenste vermogen, stuurt de gebruikte fietsaccu gratis op naar ons reparatie-adres en ontvangt deze met krachtige nieuwe energiecellen retour.

...

* Verplichte velden

€ 274,00

Details+

ANWB Adventure fiets accu revisie: wat zijn de stappen?

ANWB Adventure accu bestellen

1. Selecteer het gewenste vermogen en stuur uw oude ANWB Adventure fiets accu op

U kiest eerst het gewenste vermogen voor uw ANWB fietsaccu en plaatst een bestelling. Nadat u besteld heeft ontvangt u vrijwel direct een bevestigingsmail met een verzendlabel en instructies. U stuurt uw oude accu stevig ingepakt naar ons reparatiecentrum en plakt het verzendlabel op de doos. Door gebruik te maken van dit label wordt uw pakketje gratis en verzekerd via PostNL verzonden. Na verzending ontvangt u tevens een track&trace code om de status van het pakketje te volgen.

ANWB Adventure accu reviseren

2. De Adventure accu wordt getest en gereviseerd

Als de accu bij ons reparatiecentrum is aangekomen wordt deze eerst aan een uitgebreide capaciteitstest onderworpen. Deze test is bedoeld om de conditie van de energiecellen te bepalen. Als de batterij in aanmerking komt voor revisie wordt normaalgesproken enkel de versleten battery pack vervangen door A-grade energiecellen van Panasonic of Samsung. Ten slotte wordt de gereviseerde accu opnieuw getest om te controleren of de batterij voldoende energie aan de motor kan leveren.

ANWB Adventure accu retour

3. De accu wordt met nieuwe energiecellen retour gezonden

U ontvangt persoonlijk bericht per email als de revisie succesvol voltooid is. Zo weet u precies wanneer de accu retour gezonden wordt. Verder vindt u in deze e-mail instructies voor heringebruikname van de ANWB Adventure accu na revisie. 

Wat mag u verwachten van de ANWB Adventure accu na revisie?

Het vermogen van de accu bepaalt grotendeels hoeveel kilometer u met een volle accu kunt afleggen. Afhankelijk van het gekozen vermogen (Wh) zal de actieradius minstens even groot zijn als de oorspronkelijke actieradius (toen u de ANWB Adventure nieuw kocht). U moet daarbij wel altijd in beschouwing nemen dat er nog een aantal factoren bepalend zijn voor de actieradius van uw e-bike:

  • trapondersteuning: de ingestelde trapondersteuning bepaalt hoeveel energie de accu aan de trapmotor moet leveren
  • bandenspanning: niet goed opgepompte banden veroorzaken een grotere rolweerstand en zorgen ervoor dat meer energie geleverd moet worden om een bepaalde snelheid te behalen
  • omstandigheden: omgevingsfactoren zoals sterke tegenwind en steile hellingen hebben een grote invloed op de hoeveelheid energie die van de motor gevraagd wordt
  • temperatuur: bij temperaturen rond het vriespunt neemt de capaciteit van de batterij tot wel 20% af
  • efficiëntie van de motor/aandrijving
  • rijgedrag: de keuze voor een lichte versnelling tijdens het opstarten en het vasthouden van een gelijkmatige snelheid zorgt voor een meer efficiënte energievoorziening
  • gewicht van de elektrische fiets en bestuurder

Specificaties+

Merk accu ANWB
Accu model Adventure
Type energiecel Li-ion
Plaats fietsaccu Framebuis onder zadel
Vermogen originele accu in Ah 4,3 Ah
Vermogen originele accu in Wh 157 Wh
Voltage 36V
Doorlooptijd 2 Weken
Garantie 12 maanden