Fietsaccu reviseren: waarom?

De belangrijkste voordelen van fietsaccu revisie

In het kort houdt revisie in dat de versleten energiecellen van uw huidige fietsaccu vervangen worden om ervoor te zorgen dat de oorspronkelijke capaciteit weer bereikt of zelfs overtroffen wordt. De originele behuizing en doorgaans ook de elektronica van uw batterij worden hergebruikt. Er zijn uiteenlopende redenen waarom veel eigenaren van een elektrische fiets kiezen voor revisie van de fietsaccu.

 

  • Prijsverschil met een nieuwe accu

Het hergebruiken van onderdelen uit de oorspronkelijke accu leidt tot een grote kostenbesparing t.o.v. de aanschaf van een nieuwe accu. Afhankelijk van het merk kan het prijsverschil per accu oplopen van €100 tot €500.

 

  • Zelf de batterij capaciteit bepalen

Verder biedt revisie de mogelijkheid om een grotere laadcapaciteit te kiezen, zonder dat daar een grote kostenstijging tegenover staat. Bij de aanschaf van een nieuwe accu betaalt u vaak aanzienlijk meer voor een ‘upgrade’ naar een meer krachtige accu.

 

  • Krachtige A-grade energiecellen

Bijkomend voordeel is dat de oude cellen vervangen worden door meer krachtige cellen van hogere kwaliteit, ook wel 'A-grade' genoemd. De kwaliteit van de cel heeft een grote impact op de capaciteit en levensduur van een fietsaccu.

 

  • Beschikbaarheid van oudere accu-modellen

Voor veel oudere e-bike modellen geldt dat een (nieuwe) vervangende accu niet of nauwelijks verkrijgbaar is. Als mensen in dat geval toch hun elektrische fiets willen blijven gebruiken is revisie de enige optie.

 

  • Duurzame keuze

Reviseren is ook duurzamer. Hergebruik van oude onderdelen leidt tot een minder zware milieubelasting en het is zonde om de oude accu weg te gooien als deze grotendeels in goede staat verkeert.

We helpen u via WhatsApp