TREK accu's

Wanneer uw Trek accu nog maar kort ondersteuning geeft aan de motor is er waarschijnlijk sprake van slijtage. In veel gevallen kunnen wij uw Trek accu reviseren, waardoor u geen volledig nieuwe batterij hoeft te kopen.

Veelgestelde vragen over Trek accu revisie

Na hoeveel jaar moet uw Trek accu vervangen worden?

Jaarlijks verliest de batterij zo’n 15-20% aan capaciteit. Het is gebruikelijk dat u na meerdere jaren gebruik een aanzienlijke prestatievermindering van uw Trek Ride accu ervaart. In veel gevallen zijn de lithium energiecellen na 5 jaar opgebruikt, wat resulteert in een kleiner bereik.

Wat zijn veelvoorkomende Trek accu problemen?

Veel problemen ontstaan wanneer de energiecellen aan het eind van de levensduur zijn gekomen. Een versleten Trek batterij valt onverwachts uit of kan niet meer veel energie opslaan. Soms knippert het lampje rond de stekkeraansluiting wat kan duiden op een elektronisch probleem in de BMS. De meeste problemen kunnen wij middels revisie oplossen.

Wat is het bereik van een Trek elektrische fiets batterij?

Het bereik van uw Trek fietsaccu is van vele externe factoren afhankelijk. De afstanden die in de handleiding worden gecommuniceerd zijn vaak onrealistisch. De capaciteit is natuurlijk wel van groot belang voor de fietsafstand. Wanneer wij bijv. een upgrade van 10% uitvoeren mag u ervan uitgaan dat u maximaal 10% verder kunt fietsen dan toen de accu nieuw was.

Accu Trek fiets reviseren of nieuwe kopen?

Tijdens het reviseren wordt enkel het oude pakket met cellen van uw Trek accu vervangen door nieuwe A-merk energiecellen. De behuizing en elektronica van de batterij blijven intact en door hergebruik van deze onderdelen besparen wij kosten, wat revisie vaak een voordeliger alternatief maakt.

Welke typen komen in aanmerking?

De Trek T700 accuTrek T500 accu, maar ook de Trek T80 accu kan doorgaans zonder problemen hersteld worden. Is revisie mogelijk ook als uw Trek e-bike accu niet op de website terug te vinden is? Wij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden als u het aanvraagformulier invult.

We helpen u via WhatsApp