COVID-19 update: we verzoeken u zo veel mogelijk gebruik te maken van onze gratis verzendservice. Uw accu persoonlijk brengen/ophalen is alleen mogelijk als u online al een order heeft geplaatst.

TREK

Wanneer uw Trek accu nog maar kort ondersteuning geeft aan de motor is er waarschijnlijk sprake van slijtage. In veel gevallen kunnen wij uw Trek accu reviseren, waardoor u geen volledig nieuwe batterij hoeft te kopen.


Veelgestelde vragen over de Trek accu

Na hoeveel jaar moet uw Trek accu vervangen worden?

Jaarlijks verliest de batterij zo’n 15-20% aan capaciteit. Het is gebruikelijk dat u na meerdere jaren gebruik een aanzienlijke prestatievermindering van uw Trek Ride accu ervaart. In veel gevallen zijn de lithium energiecellen na 5 jaar opgebruikt, wat resulteert in een kleiner bereik.

Wat is het bereik van een Trek accu?

De afstand die met uw Trek fietsaccu gereden kan worden is van vele externe factoren afhankelijk. De afstanden die in de handleiding worden gecommuniceerd zijn vaak onrealistisch en de exacte actieradius is moeilijk te voorspellen. De capaciteit van de batterij is natuurlijk wel van belang voor de uiteindelijke fietsafstand. Wanneer wij bijvoorbeeld een upgrade van 10% uitvoeren mag u ervan uitgaan dat u maximaal 10% verder kunt fietsen dan toen de accu nieuw was.

Accu Trek fiets reviseren of nieuwe kopen?

Tijdens het reviseren wordt enkel het oude pakket met cellen van uw Trek accu vervangen door nieuwe energiecellen A-merk energiecellen. De behuizing en elektronica van de batterij blijven intact. Door het hergebruik van goed werkende onderdelen besparen wij kosten, wat revisie vaak een voordeliger alternatief maakt. Daarbij kan voor een kleine meerprijs de capaciteit van de batterij vergroot worden.

Welke typen komen in aanmerking?

Niet elke Trek e-bike accu komt in aanmerking voor revisie als gevolg van kwetsbaarheden in de elektronica. De Trek T500 accu, maar ook de Trek T80 accu kan doorgaans zonder problemen hersteld worden. Is revisie mogelijk ook als uw accu niet op de website terug te vinden is? Wij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden als u het aanvraagformulier invult.

We helpen u via WhatsApp