Revisie mogelijk

Snel overzicht

Merk: Qwic
Type: Base / Trend
Plaats: Bagagedrager
Vermogen originele batterij: 6 / 10 Ah (216 / 360 Wh)
Volt: 36v

U kiest eerst het vermogen van de batterij na revisie (maximaal 14,5 Ah). Dit is van invloed op de actieradius van uw Qwic e-bike. Na het voltooien van de bestelling kunt u de Qwic Base / Trend accu gratis opsturen ter revisie. In het reparatiecentrum wordt de versleten battery pack uit de behuizing gehaald en nieuwe energiecellen teruggeplaatst, waardoor u weer jaren plezier heeft van een groter bereik. De verzendinstructies krijgt u automatisch per e-mail.

...

* Verplichte velden

€ 299,00

Verwachte retourdatum als u de accu vandaag opstuurt:

8 maart

Details+

E-bikes met 36v Qwic Base / Trend accu

Verschillende elektrische fietsen van Qwic zijn voor 2010 uitgerust met deze accu: Qwic Base 216 Wh (1e generatie), Qwic Trend 360 Wh (1e generatie).

Qwic 36v Base / Trend accu revisie: hoe werkt het?

36v Qwic accu kopen

1. U selecteert het vermogen en stuurt de versleten 36v Qwic accu op

Eerst kiest u het gewenste vermogen voor uw 36v Qwic accu en plaatst een bestelling. Als de bestelling succesvol verwerkt is, ontvangt u automatisch een bevestigingsmail met instructies en een verzendlabel. Uw oude accu kan stevig ingepakt naar ons reparatiecentrum gestuurd worden. Door het verzendlabel op de doos te plakken wordt uw pakketje gratis en verzekerd via PostNL verzonden. Na aflevering krijgt u tevens een track&trace code om de status van het pakketje te volgen.

36v Qwic accu reviseren

2. Onze reparateurs testen en reviseren uw 36v Qwic accu

Nadat het pakketje door ons ontvangen is volgt er eerst een test om te bepalen wat de conditie van de energiecellen is. In de meeste gevallen blijken de energiecellen versleten te zijn en gaan onze reparateurs over tot revisie. Meestal worden alleen de oude energiecellen verwijderd en vervangen door A-grade energiecellen van Samsung of Panasonic. Na afloop wordt de gereviseerde accu opnieuw uitgelezen om te controleren of de batterij daadwerkelijk het gewenste vermogen kan leveren.

36v Qwic accu retour

3. De gereviseerde fietsaccu wordt retour gezonden

Als de accu succesvol gereviseerd en getest is ontvangt u een e-mail, zodat u weet wanneer deze retour gezonden wordt. Verder wordt in de e-mail instructies gegeven voor heringebruikname van de gereviseerde accu.

Wat mag u verwachten van de 36v Qwic Base / Trend accu na revisie?

Afhankelijk van het gekozen vermogen (Wh) zal de actieradius na revisie weer minstens gelijk zijn aan de oorspronkelijke actieradius (toen u de elektrische fiets nieuw kocht). Het vermogen van de accu speelt namelijk een belangrijke rol bij het aantal kilometers dat u met een volle accu kunt afleggen. Houd er wel rekening mee dat er nog een aantal factoren bepalend zijn voor de actieradius van uw e-bike:

  • trapondersteuning: de mate van ondersteuning bepaalt hoeveel energie de accu aan de trapmotor moet leveren
  • bandenspanning: de rolweerstand van de banden heeft een grote impact op de benodigde hoeveelheid energie
  • omstandigheden: omgevingsfactoren zoals de hellingsgraad van de weg en tegenwind zorgen ervoor dat zowel de bestuurder en de motor zwaarder belast worden
  • buitentemperatuur: bij temperaturen rond het vriespunt neemt de capaciteit van de batterij tot wel 20% af
  • efficiëntie van de motor/aandrijving
  • rijgedrag: kiezen voor een lichte versnelling tijdens het opstarten en het vasthouden van een constante snelheid zorgt voor een meer efficiënte energievoorziening
  • gewicht van de e-bike en bestuurder

Specificaties+

Merk accu Qwic
Accu model 36v Base / Trend (eerste generatie)
Type energiecel Li-ion
Plaats fietsaccu Bagagedrager
Capaciteit originele accu in Ah 6 / 10 Ah
Capaciteit originele accu in Wh 216 / 360 Wh
Voltage 36V
Doorlooptijd 2 Weken
Garantie 12 maanden