Revisie mogelijk

Snel overzicht

Merk: Accel Group, Batavus, Phylion, Sparta
Type: E-motion 400
Plaats: Bagagedrager
Vermogen originele batterij: 11 Ah (396 Wh)
Volt: 36v

U kiest eerst het vermogen van de batterij na revisie, wat bepalend is voor de actieradius. Na het plaatsen van de bestelling kunt u de E-motion 400 Wh accu gratis opsturen ter reparatie. In het reparatiecentrum wordt uw versleten batterij vervangen. Op die manier geniet u weer jaren van een groter bereik. Uitgebreide verzendinstructies ontvangt u per e-mail na het plaatsen van uw bestelling.

...

* Verplichte velden

€ 324,00

Verwachte retourdatum als u de accu vandaag opstuurt:

8 maart

Details+

E-bikes met E-motion E-400 accu

De accu is te herkennen aan een van de volgende typenummers: 29111117, 29111017, 29111304, 41122066. Diverse e-bikes van Batavus, Koga en Sparta zijn uitgerust met deze fietsaccu.

Batavus

Batavus Genova E-go, Batavus Monaco E-go, Batavus Allegro E-go, Batavus E-diva, Batavus E-Blockbuster, Batavus Stratos E-go, Batavus CNCTD E-go

Koga

E-Active, E-Comfort

Sparta

Sparta E-motion C, Sparta E-motion C3, Sparta E-motion C4, Sparta E-motion C, Sparta E-motion CS4, Sparta Lola Jo Electric, Sparta Mojo Electric, Sparta Original Electric, Sparta Amazone 4 Life Electric, Sparta Pick-up Electric Xtra, Sparta Country Tour Electric 

E-motion E-400 accu revisie: wat zijn de stappen?

E-motion E-400 accu bestellen

1. Selecteer het gewenste vermogen en stuur uw oude E-motion E400 accu op

U kiest eerst het gewenste vermogen voor uw E-motion E-400 fietsaccu en plaatst een bestelling. Nadat u besteld heeft ontvangt u vrijwel direct een bevestigingsmail met een verzendlabel en instructies. U stuurt uw oude accu stevig ingepakt naar ons reparatiecentrum en plakt het verzendlabel op de doos. Door gebruik te maken van dit label wordt uw pakketje gratis en verzekerd via PostNL verzonden.

E-motion E-400 accu reviseren

2. Onze reparateurs testen en reviseren uw E-motion E400 accu

Wanneer wij de gebruikte accu ontvangen hebben zal deze eerst een capaciteitstest ondergaan om te bepalen wat de conditie van de energiecellen is. Als blijkt dat de energiecellen versleten zijn, zullen ze verwijderd en vervangen worden door A-grade cellen van Samsung of Panasonic. Normaalgesproken wordt bij revisie de behuizing en elektronica van de oude batterij intact gelaten. Afhankelijk van het gewenste vermogen worden er extra energiecellen of cellen met een hogere energiedichtheid in de accu gemonteerd. Afsluitend wordt de gereviseerde accu opnieuw uitgelezen om te controleren of de batterij daadwerkelijk voldoende energie produceert.

E-motion E-400 accu retour

3. U ontvangt de gereviseerde accu terug en reset de batterij

Als de revisie succesvol afgerond is ontvangt u een e-mail, zodat u weet wanneer de accu retour gezonden wordt. Verder bevat deze e-mail instructies voor heringebruikname van de batterij. Na ontvangst van de gereviseerde fietsaccu is het aan te raden om de accu een aantal keren volledig op te laden en vervolgens helemaal leeg te rijden. 

Wat mag u verwachten van de E-motion E-400 accu na revisie?

Afhankelijk van het gekozen vermogen (Wh) zal de actieradius na revisie weer minstens gelijk zijn aan de oorspronkelijke actieradius (toen u de elektrische fiets nieuw kocht). Het vermogen van de accu speelt namelijk een belangrijke rol bij het aantal kilometers dat u met een volle accu kunt afleggen. Houd er wel rekening mee dat er nog een aantal factoren bepalend zijn voor de actieradius van uw e-bike:

  • trapondersteuning
  • bandenspanning
  • diverse omgevingsfactoren (parcours, wind etc.)
  • buitentemperatuur
  • efficiëntie van de motor/aandrijving
  • rijgedrag
  • gewicht van de e-bike en bestuurder

Waarom uw E-motion E-400 accu reviseren via Fietsaccu-revisie.nl?

Het goedkoopste alternatief:
Het is zonde om een volledig nieuwe elektrische fiets(accu) aan te schaffen, als alleen de versleten energiecellen aan vervanging toe zijn. Voor een aanzienlijk lager bedrag kunnen onze specialisten uw E-motion E-400 accu reviseren.

Transparantie van de kosten:
Vooraf weten welk bedrag u met reviseren bespaart t.o.v. de aankoop van een nieuwe accu? Bij Fietsaccu-revisie.nl is het niet nodig om vooraf een offerte aan te vragen en hoeft ook geen afspraak ingepland te worden.

Diverse veilige betalingsmethoden, ook achteraf:
Wij begrijpen dat u graag eerst de kwaliteit van de revisie wil beoordelen voordat u betaalt. Daarom bieden wij u de optie om ook achteraf te betalen.

Gratis en verzekerd uw accu opsturen:
Na het plaatsen van de bestelling ontvangt u automatisch een bevestigingsmail met een verzendlabel. Door gebruik te maken van dit label kunt u kosteloos en verzekerd via PostNL uw fietsaccu opsturen naar ons reparatiecentrum.

Premium kwaliteit batterij:
Het vermogen van uw fietsaccu zegt niet alles over de actieradius en levensduur van de accu. De kwaliteit van de energiecellen speelt in dat opzicht een bepalende rol. Onze reparateurs maken uitsluitend gebruik van A-grade energiecellen van Panasonic of Samsung.

Revisie specialist en Thuiswinkel Waarborg gekeurd:
De meeste fietsaccu’s van de E-motion serie (E300, E400, E500) kunnen door ons gereviseerd worden. Bovendien is Fietsaccu-revisie.nl als enige revisiebedrijf Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd.

Standaard 12 maanden garantie (no cure, no pay):
Het komt een enkele keer voor dat een fietsaccu ook na vervanging van de battery pack niet de gewenste prestaties levert. In dat geval proberen we samen met u tot een geschikte oplossing te komen. Als tijdens het testen of repareren blijkt dat de batterij niet meer gereviseerd kan worden ontvangt u het betaalde bedrag terug.

Persoonlijke service en advies:
Niet zeker welke revisie-optie het beste past bij uw accu? Staat uw e-bike er niet tussen? Vul dan het aanvraagformulier in of neem contact op met onze klantenservice via info@fietsaccu-revisie.nl. Wij kunnen u van persoonlijk advies voorzien.

Specificaties+

Merk accu E-motion
Accu model E-400
Type energiecel Li-ion
Plaats fietsaccu Bagagedrager
Capaciteit originele accu in Ah 11 Ah
Capaciteit originele accu in Wh 396 Wh
Voltage 36V
Doorlooptijd 2 Weken
Garantie 12 maanden