Wat te verwachten van uw fietsaccu na revisie?

Deze factoren zijn van invloed op de actieradius van uw e-bike

De capaciteit van de accu bepaalt grotendeels hoeveel kilometer u met een volle accu kunt afleggen. U kunt dit het beste vergelijken met de benzinetank van een auto: naarmate de tank groter wordt (en dus de capaciteit toeneemt), profiteert u van een grotere hoeveelheid brandstof.

Een belangrijk voordeel van revisie is dat u de capaciteit naar wens kunt vergroten. Afhankelijk van de gekozen capaciteit (uitgedrukt in Wh), wordt het bereik van een batterij met een bepaald percentage vergroot. Als wij de capaciteit van uw fietsaccu bijvoorbeeld upgraden met 10%, dan wordt de fietsafstand maximaal 10% groter (in vergelijking met een nieuwe accu), onder gelijke omstandigheden.

U moet daarbij wel altijd in beschouwing nemen dat er nog een aantal factoren bepalend zijn voor de actieradius van uw e-bike. De grootte van de benzinetank zegt namelijk niets over de omstandigheden of de efficiëntie van de motor/bestuurder. De volgende factoren zijn rechtstreeks van invloed op het aantal kilometers dat per acculading gereden kan worden:

  • Trapondersteuning

Het ondersteuningsniveau van de motor bepaalt hoeveel stroom er van de accu gevraagd wordt.

 

  • Bandenspanning

Wanneer de banden van de e-bike onvoldoende opgepompt zijn, zorgt dit voor een hoge mate van rolweerstand, waardoor er tijdens het rollen van de banden veel energie verloren gaat.

 

  • Omstandigheden

Omgevingsfactoren zoals de hellingsgraad van de weg en tegenwind hebben een grote invloed op de hoeveelheid energie die van de motor gevraagd wordt.

 

  • Buitentemperatuur

Bij lage temperaturen neemt de capaciteit van de batterij tot wel 25% af.                                   

 

  • Plaats/efficiëntie van de motor:

Een efficiënte aandrijving zorgt ervoor dat de energie vanuit de batterij beter omgezet wordt naar de wielen (een middenmotor geeft om deze reden een grotere actieradius).

 

  • Rijgedrag

Kiezen voor een lage versnelling tijdens het opstarten en het vasthouden van een constante snelheid zorgt voor een meer efficiënte energievoorziening.

 

  • Gewicht

Hoe hoger het gewicht van de e-bike en bestuurder, hoe meer energie van de accu wordt gevraagd tijdens het fietsen.

 

We helpen u via WhatsApp