Hoe haal ik mijn VanMoof accu uit mijn fiets?

Geeft uw VanMoof S3 / X3 accu een foutcode of functioneert deze niet meer? Geen probleem, de accu kan door ons gerepareerd worden. Onze VanMoof specialisten kunnen de printplaat repareren en foutcodes herstellen. Om een reparatie uit te voeren zal de VanMoof accu naar het reparatiecentrum opgestuurd moeten worden en is het dus noodzakelijk om de accu uit de fiets te verwijderen. Volg de volgende stappen om uw accu eenvoudig uit de fiets te verwijderen:

Zo kunt u de VanMoof accu zelf uit de fiets verwijderen!

 

1. Laat de achterband leeglopen

Het is belangrijk om eerst de achterband leeg te laten lopen, zodat er genoeg ruimte ontstaat om de accu uit de fiets te halen. U kunt de band leeg laten lopen door een pinnetje (bijv. balpen of inbussleutel) in het ventiel te duwen.                                   

 

2. Verwijder de boutjes van het zwarte plastic kapje

Verwijder de drie boutjes van het zwarte plastic kapje onderaan het frame (vlakbij de standaard van de fiets). De drie boutjes bevinden zich aan de zijkanten en onderkant van het plastic kapje. Hiervoor gebruikt u een Security Torx 25 schroefbit. Dit vindt u vaak in een standaard gereedschapsset. U herkent het aan de code T25 en het icoontje met een ingevuld gaatje in het midden. Vervolgens verwijdert u het zwarte plastic kapje.

 

3. Haal de accu uit het frame

Nadat het zwarte kapje is weggehaald is er een kabeltje te zien. Dit kabeltje hoeft niet losgemaakt te worden, maar kan naar buiten getrokken worden. Het is belangrijk dat dit niet in de weg zit als de accu verwijderd wordt. Ten slotte kan het zilveren hendeltje omhoog gehaald worden en de accu hiermee uit de fiets getrokken worden. De accu zit best strak vast in het frame, dus het is normaal dat u wat kracht moet zetten.

 

    • Let op: Stuur enkel de accu en niet de cartridge met achterlicht

 

De accu kan nu zonder problemen naar ons reparatiecentrum opgestuurd worden! Heeft u nog vragen of opmerkingen? Onze klantenservice staat voor u klaar via e-mail (info@fietsaccu-revisie.nl) of telefonisch (013-2045014).

bestel hier uw vanmoof reparatie

We helpen u via WhatsApp