Fietsaccu reviseren: hoe werkt het?

Helaas blijft de fietsaccu nog steeds een van de meest kwetsbare en ook prijzige onderdelen van een elektrische fiets. Het is tegenwoordig nog steeds zo dat de meeste fietsaccu’s na 4 tot 6 jaar versleten zijn. Vanaf dat moment neemt de actieradius in rap tempo af.

Gelukkig is het niet nodig om een gloednieuwe fietsaccu voor de hoofdprijs aan te schaffen, aangezien de meeste onderdelen van uw huidige accu opnieuw gebruikt kunnen worden. Fietsaccu revisie houdt in dat enkel de versleten batterypack met energiecellen vervangen wordt door nieuwe, krachtige cellen van hoogwaardige kwaliteit. 

Hoe werkt fietsaccu-revisie.nl?

Reviseren via Fietsaccu-revisie.nl in 3 eenvoudige stappen:

1. U selecteert het fietsmodel en kiest het gewenste vermogen

Uit de lijst met beschikbare merken selecteert u het model en vervolgens het gewenste accu-vermogen. Nadat de bestelling is binnengekomen ontvangt u een bevestigingsmail met klant- en betaalgegevens. Als de betaling succesvol verwerkt is sturen wij een e-mail met verzendinstructies en de factuur. Aan deze mail wordt tevens een verzendlabel toegevoegd.

Door gebruik te maken van dit label kan de versleten accu gratis en verzekerd via PostNL naar ons reparatie-adres gestuurd worden. Na afgifte ontvangt u bij het PostNL pakketpunt een verzendbewijs met track&trace code om de actuele status van het pakketje te volgen.

2. Onze reparateurs testen en reviseren de versleten fietsaccu

Als het pakketje aangekomen is in ons reparatiecentrum ondergaat de accu in eerste instantie een capaciteitstest. De batterij wordt uitgelezen door een speciale computer om de conditie van de energiecellen te bepalen. Als blijkt dat de slechte accuprestaties te wijten zijn aan slijtage van de energiecellen, gaan onze reparateurs over tot revisie.

De oude energiecellen worden uit de behuizing verwijderd en vervangen door A-grade energiecellen van Samsung of Panasonic. De behuizing en meestal ook de elektronische componenten (het Battery Management System) van uw oude fietsaccu worden hergebruikt. Na afloop van de reparatie wordt de accu opnieuw uitgelezen om de prestaties van de gereviseerde accu te meten.

Als blijkt dat de accu niet in aanmerking komt voor revisie, ontvangt u het betaalde bedrag terug. Het komt een enkele keer voor dat de reparatiekosten hoger blijken uit te vallen, bijvoorbeeld als gevolg van een defect. In dat geval zullen wij altijd eerst contact met u opnemen, zodat u zelf kunt beslissen over eventuele vervolgstappen.

3. U ontvangt de fietsaccu retour en laadt de batterij volledig op

Als de revisie succesvol afgerond is ontvangt u een e-mail, zodat u weet wanneer de accu retour gestuurd wordt. Verder bevat deze e-mail gebruiksinstructies voor de batterij.

Wij raden onze klanten altijd aan om de gereviseerde accu eerst op te laden tot 100% en vervolgens zonder tussentijds bijladen bijna leeg te rijden. Het is verstandig om dit proces een aantal keren te herhalen, aangezien de maximale laadcapaciteit van de batterij pas na meerdere laadcycli bereikt wordt.